LG42 John Vane Science Centre

Queen Mary University London

Continuing our long term relationship with Queen Mary University London, this scheme sees the refurbishment of two underused areas, redeveloped into one, to create a new imaging suite for the John Vane Science Centre, used to undertake cancer research.

The project started with the creation of a secure space, introducing new security doors and access system. We also had to install two partitions in the existing doorways, sealed to make them dust proof, as adjacent the room was an occupied laboratory with a scanner that required clean facilities at all times.

Once these elements were completed, we undertook the strip out of the larger room, previously used as a storing space and removed the partition wall between them to create one large space. We then completed the refurbishment by replacing the ceiling, decorating, installing new M&E and laying new flooring. We also installed an unusual item – a barrier to the lower half of the main entrance door. 

This project was logistically challenging as it required working in a live building that was often undertaking experiments during the day. We worked closely with the team at QMUL to understand their working patterns and were able to minimise noisy works when key experiments and scanning were taking place.

Share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Project Name: LG42, John Vane Science Centre

Location: Queen Mary University London

Value: £166,000

Principal Consultants:

Project Duration: 14 weeks